Alpha alapkezelő

Az Alapkezelőről

Az Alpha Alapkezelő 2017-ben alakult független befektetési alapkezelő társaság. Célunk, hogy a magyar befektetés alapkezelői piacon azok közé az alapkezelők közé tartozzunk, akik ügyfeleik vagyonának kezelésekor valós hozzáadott értéket teremtenek.

A valós hozzáadott érték számunkra azt jelenti, hogy az Alapkezelő nem “mechanikusan”, mint egy közműrendszer osztja el az ügyfelek megtakarításait a különböző befektetési instrumentumok között, hanem azok az Alapkezelő befektetési bizottságának döntései alapján kerülnek befektetésre. Ezek a döntések piaci helyzetértékelések, valamint jövőbeni tőkepiaci és egyéb események szcenárióinak értékelése alapján, továbbá a bizottság tagjainak különböző nézőpontjainak “ütköztetésével” születnek.

Alapjaink létrehozásakor és azóta is folyamatosan kiemelt szempont az elmúlt évek alatt megtapasztalt ügyfél hozam/ kockázat elvárások figyelembe vétele.

Az Alapkezelő teljes egészében magyar magánszemélyek tulajdonában van. Ezt azért fontos kiemelni, mert véleményünk szerint nem csak ezen a piacon, de más piacokon is a tulajdonosi szemlélet az, ami megteremti az ügyfél és a cég közötti érdekközösséget, és fenntartja a hosszútávú ügyfélkapcsolatokat.